TIG bij de Leidse Rembrandtdagen

Leiden is trots op Rembrandt en dat willen wij weten ook. Dat wordt gevierd met de Leidse Rembrandtdagen die vandaag zijn begonnen.

Voor dit evenement zijn honderden mensen bereid gevonden zich te organiseren in groepen die kleding naaien, decors, gebruiksmaterialen en rekwisieten bouwen en acteurs en figuranten die theater- en toneelstukken schrijven, regisseren en instuderen. Het zijn allemaal vrijwilligers, Leidse vrijwilligers wel te verstaan, want zij brengen hun befaamde stadgenoot met de Leidse Rembrandt Dagen vol passie vanaf nu een jaarlijkse groet.

TiG is ook van de partij: Cariette, Denise, Simone en Bernardo hebben op verschillende plekken rondom de Pieterskerk en het Rapenburg hun kunsten laten zien, samen met enkele honderden andere acteurs en figuranten, die in historische kostuums en met andere rekwisieten uit die tijd verschilende toneelstukjes uitvoeren. Kortom, er wordt een Groot Historisch Theater opgevoerd. 

Heb je het zaterdag gemist? Niet getreurd… Morgen, zondag 10 juli is er nog een kans! Kom rond 11:00 naar de Pieterskerk en laat je onderdompelen in de sferen van de 17e eeuw.

Vergelijkbare berichten