TIG & NS openen stad Leiden op 1 Oktober

Op zaterdag 1 oktober kwamen op Leiden Centraal de reizigers al helemaal in de sfeer van  het Leidens Ontzet. In de stationshal zijn de rood-witte kleuren van de stad volop te zien. De opening van het stationspoort werd onder toeziend oog van Burgemeester Van der Werf en drie hongerige Leidenaren gedaan, gespeeld door toneelvereniging Tot Ieders Genoegen. Zij vertellen het verhaal over de burgemeester die tijdens de belegering van de Spaanjaarden de hongerige bevolking toesprak. 

De burgemeester leidt de reizigers naar de traditionele hutspot, die op zaterdag en maandag gratis wordt uitgedeeld door NS voor het station. “Samen met de 3 October Vereeniging willen we Leidens Ontzet al op het station laten starten”, zegt Stationsmanager Hidde Barneveld. En dan ook nog met een link naar de gebeurtenissen in 1574 door de Koepoort weer een plek in de stad te geven en de legendarische burgemeester Van der Werf weer tot leven te wekken.”

Namens TIG werd de eer hoog gehouden door Ilse, Camiel, Christa en Edwin. Met dank aan de NS werd het een mooie middag, geholpen door het mooie weer en de catering, die gratis een hutspot snack aanboodt aan het hongerige Leidse publiek.

Vergelijkbare berichten