Verslag voorstelling ‘Weg van Jou’

Op 23 mei 2022 stond TIG weer op de planken met een nieuwe productie: Weg van Jou, een blijspel geschreven door Karin Zweers en Henk de Graaff. De productie werd dit keer neergezet door Edwin, Inka, Joep, Mike, Denise, Ilse, Lisa, Lies en Dorothé, geregisseerd door Beryl en Simone, met hulp van Annemieke, Cariette, Marleen en Lizz.

Het stuk speelt zich af in het huis van de familie van schatrijke familie van Straeten. Ria werkt hier sinds kort als huishoudster. De vrouw des huizes, Ank van Straeten, loopt sinds haar zoon Mark in Utrecht woont, met haar ziel onder haar arm. Haar man Edward is veel weg voor zaken en heeft hier geen oog voor. 

Ank’s vriendin Joyce komt op een vrijdagochtend met een geweldig plan: ze heeft als verrassing een weekendje Parijs geregeld en Ank moet meteen meegaan! Ook wordt afgesproken dat ze geen contact opnemen met het thuisfront. De mobieltjes gaan uit, geen email en geen Facebook. Laat ze maar eens voelen hoe het is zonder Ank!

Ria is sprakeloos als ze dit hoort. Ze licht haar gewiekste dochter Samantha in. Die ziet meteen mogelijkheden! Ze bedenkt een manier om meneer Edward af te persen: zijn vrouw is zogenaamd ontvoerd en alleen als hij twee miljoen betaalt krijgt hij haar terug. Dat kan hij gemakkelijk ophoesten en dat heeft hij er natuurlijk graag voor over………of toch niet?

Vergelijkbare berichten