Verslag ‘Krachtvoer op de Sportvloer’

Gisteren, op 21 november 2022 voerde TIG haar nieuwe productie op: Krachtvoer op de Sportvloer, een blijspel geschreven door Jos Schepers. Dit keer werd het stuk gespeeld door Marianne, Bernardo, Dorothé, Cariette, Peter, Eric, Kim, Lizz, Mike, Lisa, Edwin en Nienke, geregisseerd door Simone en Ilse, met hulp van Annemieke en Joep achter de schermen.  

Het stuk speelt zich af in de kantine van een sportschool. De gemeente wil het bewegen van ouderen stimuleren waardoor Leida, Sjaan, Cor en Nelis, door subsidie van de gemeente, gratis kunnen starten met seniorengym. Instructrice Kim probeert dit in goede banen te leiden maar dat blijkt nog een hele klus. Eigenaresse Hetty heeft andere zorgen, want de crosstrainer gaat steeds kapot en dit zorgt voor slechte publiciteit. Ruud, fanatiek en bevlogen lid van de handhaving, denkt al snel aan sabotage of aan de capaciteiten van monteur Bert. Hij is zeker van plan om het tot op de bodem uit. te zoeken! Dirk en Julia doen het een heel stuk rustiger aan. Ze zitten in de bijstand en krijgen daarom een abonnement bij de sportschool aangeboden maar van sporten komt erg weinig terecht. Dirk zit liever met een biertje aan de bar en ook Julia is bezig met heel andere zaken. Tenslotte zijn er de vriendinnen Loes en Noortje. Loes ziet de sportschool als de ideale plek om Noortje ‘aan de man’ te brengen. Maar al snel loopt alles totaal anders dan verwacht…

Vergelijkbare berichten