Afgelopen weekend werd voor de 7e keer het Toverbal festival georganiseerd door collega toneelvereniging Toverlei uit Leiderdorp, waar wij met ons zelfgeschreven eenakter/dialoog Zusterliefde aan deelnamen. Na waardevolle kritiek na onze première bij het Imperium Dialogenfestival hadden we besloten om het einde van het stuk te herschrijven, en hebben de actrices hard gewerkt om de nieuwe tekst en spel zich eigen te maken in slechts 3 repetities. Het was dus spannend hoe het nieuwe einde zou overkomen bij het publiek (en de jury) en we meer de intensiteit die we voor ogen hadden, met het verhaal tot zijn recht zou komen.

En zo bleek, dat heeft het gedaan. Mooie woorden en waardering van beide partijen kregen we terug, waarbij ook het extra werk en flexibiliteit werd gewaardeerd. En dat resulteerde in de 3e prijs van het publiek, die gedurende het festival, waar 8 eenakters (waarvan 2 buiten mededinging deelnamen door Toverlei zelf), werden getoond aan het publiek.

We zijn dan ook trots op het resultaat! Het publiek zat er helemaal in en was emotioneel betrokken bij hetgeen zich op het toneel ontvouwde, de jury had lovende woorden voor de gehele productie en zo hebben we een mooi theater weekend weten af te sluiten.

Over twee weken, op 13 november a.s. zullen we deze (vernieuwde) versie nogmaals opvoeren tijdens het Open Podium van het Volkshuis. Mocht je het dus gemist hebben, is er al snel een nieuwe kans om het alsnog te zien.

We danken ook Toverlei voor hun gastvrijheid en organisatie van dit geslaagde en sympathieke festival!