questionmarksTja, waarom eigenlijk? Goeie vraag. Een brede vraag. Want “wat waarom?” Waarom dit blog? Waarom acteren? Waarom een toneelvereniging? Waarom de Schouwburg? Twee keer per jaar? Waarom deze toneelstukken? Goeie vragen ja. Allemaal. En nog veel meer waaroms.

 

Ik ga ze allemaal beantwoorden!

 

Dat is overigens meteen het eerste antwoord op de eerste vraag ‘waarom dit blog?’. We willen je graag meenemen in onze belevingswereld. Van amateur theater maken, van spelen in de mooiste schouwburg van Nederland, de repetitieperiodes, de keuzes die we maken, eigenlijk van alles wat met onze vereniging te maken heeft.

 

Waarom eigenlijk? Nou ja, waarom niet? Omdat we het leuk vinden. Omdat wij er enthousiast over zijn en deze passie graag met je willen delen. Ik vermoed dat je dat ook leuk vindt, want je bent al op onze site beland. Via een Google zoekopdracht, Facebook of rechtstreeks, dat maakt niet uit. Je bent op zoek naar ons en je hebt ons gevonden. Hoi. Wij zijn de mensen die Tot Ieders Genoegen een van de leukste toneelverenigingen van Leiden maakt!

 

Ik zal je in elk geval beloven dat ik je meeneem voor een kijkje achter de schermen. Waarom we bepaalde keuzes maken, hoe keuzes van een nieuw toneelstuk tot stand komen, hoe we onszelf willen ontwikkelen naar de toekomst, wat het belang is van donateurs en sponsors, onze rol in de Leidse cultuurwereld, waarom twee keer per jaar de schouwburg en nog veel meer van dit soort onderwerpen. Je krijgt een exclusief beeld achter de schermen van de wondere, magische wereld van theater maken. Als amateur, in de harde, geld-beperkende culturele wereld, in onze vrije tijd.

 

Elke twee weken zal ik een nieuwe blog posten over het hoe en het waarom, waar ik antwoord zal geven over bovenstaande onderwerpen en nog veel meer! Nu kan ik natuurlijk een heleboel onderwerpen verzinnen waar ik het graag met je over heb, maar het is nog leuker als je zelf vertelt wat je graag zou willen horen. Plaats dus hieronder in het commentaar gedeelte je vraag, onderwerp, opmerking of welke feedback je ook wilt. Ik ben nieuwsgierig wat je bezig houdt en waar je naar op zoek bent, wie weet kan ik je er wel bij helpen!

 

En om het nog makkelijker te maken kun je je gratis abonneren op de nieuwsberichten die we hier plaatsen (en dus ook dit blog). Klik hier voor onze nieuwsbrief en je ontvangt direct een mail in je inbox met ons bericht. Zo mis je nooit meer iets en wordt je als eerste op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Mooi kadootje! En voor de eerste 10 abonnees hebben we nog een extra kadootje beschikbaar. Ik verklap nog niet wat het is, maar je zult het zeker kunnen waarderen! Vul dus nu je emailadres in en wie weet hoor jij wel tot de gelukkigen!

 

Waarom we dit allemaal doen? Omdat we het leuk vinden. We vinden het fantastisch om twee keer een half jaar een productie voor te bereiden om op die ene avond, een volgepakte zaal van de Schouwburg te verblijden. Te vermaken. Dat doet ons genoegen. Jullie genoegen van zo’n avond, is ook ons genoegen. En daarom zijn wij Tot Ieders Genoegen!

 

Blijf lachen!

 

Maurice

 

Maurice Zondag is al meer dan 15 jaar gedreven amateur acteur en heeft in vele mooie producties meegespeeld. Hij is tevens voorzitter van de vereniging en kan op deze manier zijn passie voor theater nog beter invulling geven. Kijk hier voor een overzicht van alle andere leden!