De dagen van december naderen hun einde en dus is het bijna Kerst. Traditie getrouw leidt dat de periode van bezinning in. Het jaar terugkijkend genietend van gezelligheid van mensen om je heen, een drankje en een hapje, misschien wel overdadig veel van dat. Kerst is voor velen van ons een traditioneel feest waar gezelligheid voorop staat. Voor ons in elk geval wel. Daarom hebben we gisteren met de TiG’ers die er bij konden zijn ons kerstmoment met elkaar gedeeld bij het altijd gezellige Biercafe Olivier.

Terugkijkend op afgelopen jaar kunnen we weer trots zijn op wat we bereikt hebben met elkaar. Maar liefst 4 producties brachten we ten tonele dit jaar, waarvan 2 avondvullende programma’s in de Leidse Schouwburg, konden we de Leidse burger de Leidse geschiedenis vertellen in de 3 october optocht, hebben we 2 zeer leerzame en lachspiertrainende improvisatie avonden georganiseerd en natuurlijk meer dan 35 weken met elkaar gerepeteerd om al dit moois voor te bereiden en in te studeren.

Ook blijven we groeien als vereniging met aantal leden. Dit jaar niet alleen, maar ook volgend jaar blijven we dat volhouden. Maar liefst 6 nieuwe aspirant leden (waarvan 4 mannen!!) hebben zich aangemeld en zullen als het goed is in januari tijdens onze ledenvergadering als nieuw lid verwelkomd worden. We groeien daarmee uit naar een grote diverse groep met mooie mensen die ondanks hun soms grote verschillen (al is het alleen al de leeftijden!), één ding gemeen hebben: de passie voor theater maken!

Dus dat blijven we doen. Nieuwe initiatieven staan op stapel, nieuwe toneelstukken zitten in de pijplijn. 2017 gaat voor TiG weer een prachtig toneeljaar worden, zoals dat dit jaar ook was. Dankzij u, ons publiek, die het ons mogelijk maakt zo enthousiast bezig te zijn met theater maken.

We zien u graag weer in onze zalen in het nieuwe jaar en wensen u de komende dagen een heerlijke en gezellige kerst toe!

Namens alle leden,
Maurice