Zo ben je nog aan het wennen aan de titel van het nieuwe toneelstuk, zo ben je alweer bezig met het zetten van het tweede bedrijf (wat het zetten van een bedrijf is? Lees de blog ‘repeteren repeteren, wie zijn best doet zal het leren‘ er nog maar eens op na). En wat een bedrijf. Wat gebeurt er weer veel, wat vliegen de acteurs weer van de ene naar de andere kant van het geïmproviseerde toneel van de oefenruimte. Of nou ja, bijna iedere acteur. Ik mag voornamelijk lekker blijven bankhangen. Al hang ik aan het einde van dit bedrijf ook ergens anders… Maar dat ga ik nu nog niet verklappen natuurlijk.

Zo kort en toch al weer zo lang dat we bezig zijn. Of eigenlijk duurt het bij TIG nooit echt lang. We hebben immers maar minder dan een half jaar om elke productie op poten te zetten. Dus time flies when you’re having fun, maar we moeten ook daadwerkelijk snel werken. En dat we er dan plezier in hebben is natuurlijk wel de bedoeling. Het is tot ieders genoegen, dus ook dat van de spelers, de regisseur en alle andere betrokkenen. En dat je dan weer eens de planning om moet gooien omdat er iemand ziek of op vakantie is, tja, dat hoort er bij. Maar gelukkig kan ik dat soort zorgen lekker aan de regisseurs overlaten. Ik doe netjes wat mij gezegd word. Meestal dan.

Volgende week gaan we weer verder met het tweede bedrijf. Eens kijken of we nog weten wie waar wanneer moet zijn en of de regie niet weer eens van mening is veranderd na een nader inzicht. Het kan allemaal nog. 23 mei is nog ver weg, maar komt toch wel weer snel dichterbij. Time flies, en voor je het weet openen de deuren van de schouwburg zich weer voor ons.