Nog maar iets meer dan 4 weken. Nog maar iets meer dan 4 weken tot we weer naar het mooiste podium van Leiden, en misschien wel van Nederland mogen. Nog maar 4 weken. Zo weinig tijd, en nog zoveel te doen! Langzaam begint de spanning onder de cast voelbaar te worden. De regisseurs zijn iets makkelijker geprikkeld. De acteurs zijn iets makkelijker gefrustreerd als die ene zin weer niet goed gaat, want het is altijd weer die ene zin die er niet uit wil komen. De afspraak om bij Hoppezak kleding uit te gaan zoek zijn gemaakt.

Tik tok, zegt de klok.

Nog maar 4 weken en dan mogen we weer. Het binnenstappen van de schouwburg door de artiesteningang is eigenlijk niet te beschrijven, dat moet je voelen. De eerste keer dat je die dag het podium op loopt en de nog lege zaal in kijkt. Wat een machtig gevoel. En dan naar beneden, om de kleedkamers eerlijk te verdelen. Het omkleden en de grime van de acteurs. De generale. En dan natuurlijk de uitvoering. Zal ik er ooit genoeg van krijgen? Ik denk het niet. Het is niet uit te leggen, dat moet je voelen.

Tik tok, zegt de klok.

Behalve dat ik er op de avond zelf nu voor de verandering geen invloed meer op heb. Ik moet er op vertrouwen dat Anthon en ik alles hebben gedaan wat we kunnen. De acteurs vertrouwen in onze aanwijzingen. Op de grote avond moeten de regisseurs op hen vertrouwen. Hoe zal dat zijn? Alleen maar toekijken en er op vertrouwen dat het goed gaat. Het is spannend, maar als ik zie hoe hard de hele cast weer naar die ene avond toewerkt, kan ik niet geloven dat het niet goed kan komen. Nog maar 4 weken, nog veel te doen, maar ik weet zeker dat het weer een top avond zal worden!

Tik tok, zegt de klokā€¦