De Godfather, Back to the Future, The Matrix, Indiana Jones, Beverly Hills Cop, Lord of the Rings, allemaal zijn het trilogieën. De absolute klassiekers, zijn allemaal in drie delen. Het is heerlijk om de bekende hoofdpersonen weer terug te zien, waar je in een eerdere film al zo van genoten hebt. Een nieuw verhaal, maar met die bekende personen. En of het nu Axel Foley is, Marty McFly of Sjef Bruinsma, je helden zie je graag nog een keer!

Omdat 2015 een bijzonder jaar is, niet alleen omdat dat het jaar was waarin Marty McFly en zijn vriend Doc Brown in de DeLorean naar toe reisden in Back to the Future II, maar vooral omdat we dit jaar 85 jaar bestaan! Dat wist u natuurlijk al lang, want het hele jaar brengen we de geschiedenis van de vereniging in woord en beeld op de website. 10 december 2015 is de exacte datum, dus is onze volgende voorstelling op 23 november het dichtst in de buurt van deze datum en daarom onze jubileumvoorstelling.

tig-11-2010-197En om dat in een bijzonder licht te plaatsen, hebben we besloten iets unieks te doen. Met onze voorstelling van november zetten we een trilogie op de planken van de Leidse Schouwburg, door de Familie Bruinsma in de Bocht voor een derde keer tot leven te wekken in een hilarisch stuk van deze ‘bijzondere’ familie. Lies Beekman, Gerard Bik en ikzelf zullen weer in de rollen kruipen van Truus Bruinsma, de onhandige en wat sullige vrouw van Sjef Bruinsma, die haar flink onder de duim houdt, en de stotterende, misplaatst zelfverzekerde, zoon Boris Bruinsma.
tig-11-2010-042

De reacties van de eerdere twee voorstellingen waren zo overweldigend, dat we nog een toneelstuk van Carl Slotboom hebben gevonden die paste als jubileumstuk.

Na “Hotel de Roskam” en “Leve de Koningin” is het derde deel in onze serie “Blauw bloed, sigaren en zeebenen” en speelt zich af op een cruiseboot waar de familie een reisje mee gewonnen heeft en lekker op vakantie gaat. Dat zij weer zorgen voor hilarische situaties met hun gedrag mag geen verrassing zijn. En omdat we bij deze voorstelling ook graag zoveel mensen wilde laten meespelen komt dit toneelstuk nog beter tot zijn recht. Maar liefst 8 vrouwen en 5 mannen rollen waren er te verdelen, dus bijna iedereen binnen de komt aan zijn trekken, op en achter het toneel!

We schrijven geschiedenis met deze trilogie, niet eerder was de familie Bruinsma 3x te zien in de Leidse Schouwburg! Dus mis dit niet!

Volgende week woensdag starten de repetities al weer, en gaan we weer hard aan de slag om in november, als we bijna 85 jaar bestaan, u weer te trakteren op een avondje ouderwets lachen in de schouwburg met de absurde familie Bruinsma in de bocht!

Maurice

Maurice Zondag is al meer dan 5 jaar gedreven amateur acteur en heeft in vele mooie producties meegespeeld. Hij is tevens voorzitter van de vereniging en kan op deze manier zijn passie voor theaer nog beter invulling geven. Reserveer kaarten voor onze volgende voorstelling op 23 november 2015!