Dialogen FestivalOp 5 en 6 september 2014 wordt voor de vierde keer het Leids Dialogen Festival georganiseerd door Theater Imperium en zullen Jeske Visser en Maurice Zondag deelnemen namens TIG. De regie is in handen van Marleen den Hoed.

 

De dialoog die zij gaan spelen komt uit het toneelstuk Still Life, van Noel Cowerd. Het oorspronkelijke toneelstuk is tevens in 1945 verfilmd als Brief Encounter en gaat over een man en een vrouw die elkaar per toeval ontmoeten op het station en verliefd worden. Een onmogelijke liefde omdat ze beiden al getrouwd zijn. De scene die Jeske en Maurice neerzetten is het moment waarop ze realiseren dat ze verliefd zijn en een keuze moeten maken: zetten ze door of gaan ze terug naar hun eigen getrouwde leven?

 

De wedstrijd, die in het Theater Imperium zal worden gehouden en zijn finale kent op 13 september, kent meerdere deelnemers uit Leiden en omstreken. Elke dialoog duurt niet langer dan 20 minuten en kent zo meerdere dialogen op één avond. Verspreid over de twee avonden zullen de finalisten beoordeelt worden door het publiek en een vakjury, en de uiteindelijke winnaar van het Leids Dialogen Festival opleveren op 13 september.

 

Kaarten zijn te reserveren voor € 8,00 via www.imperiumtheater.nl