Uw toneelvereniging heeft het plan opgevat om op zondagmiddag 17 januari 2016 een toneelmiddag te organiseren in het Buurtcentrum De Kooi, Driftstraat 49 in Leiden. Daar kunt u getuige zijn van de schitterende eenakter ZUSTERLIEFDE.

Twee zussen ontmoeten elkaar bij de voorbereiding van de begrafenis van hun moeder. En zoals zo vaak bij dergelijke gelegenheden het geval is worden oude herinneringen maar ook oud zeer opgehaald wat uiteindelijk uitmondt in een onvoorspelbare uitkomst.

Het schitterende spel van Marleen den Hoed-Vergouwen en Jeske Visser-Boorsma onder regie van de schrijver Maurice Zondag is echt een aanrader.

In de pauze heeft u gelegenheid om onder het genot van een drankje contact op te nemen met de spelende leden van TIG die u normaal alleen op de planken ziet.

Anthon van der Meijden (Toneelmeester)
Anthon van der Meijden

Na de pauze wordt u meegenomen naar het, voornamelijk, Indische leven van OUD RESIDENT VAN WELVEN. Een Nederlandse man, gespeeld door Anthon van der Meijden, die als Resident vele jaren in het wonderschone land de macht heeft uitgeoefend en nu samen met de toeschouwer terugkijkt op zijn leven daar.

De problemen die hij daar niet heeft willen zien worden nu, in deze monoloog, bespreekbaar gemaakt waarbij het publiek op het eind van zijn indringende verhaal een onverwachte vraag krijgt voorgelegd.

U ziet dat deze toneelmiddag het verdient om, nu al, in uw agenda te worden genoteerd!