foto 4 (3)Tot Ieders Genoegen is door Man Bijt Hond, het bekende en sympathieke TV programma van de NCRV, genomineerd voor een Oscar in de 2014 editie van de Man bijt hond Oscars voor amateur toneel!

 

Vandaag was de aftrap in het schitterende Pathé Tuschinski theater in Amsterdam waar de te spelen scene’s bekend werden gemaakt, en de loting werd voltrokken om te bepalen welke amateur theatergroep welke scene zou moeten laten verfilmen door de crew van Man bijt hond.

 

Van de honderden theatergroepen in Nederland waren er 5 amateur theatergroepen door de redactie geselecteerd en gevraagd hier aan mee te doen. Zo’n kans laten we natuurlijk niet lopen! Een unieke kans om een andere kant van het acteervak te ervaren.

 

Nadat de 5 scenes bekend waren gemaakt, die verschilde van karakter scenes uit Pretty Woman tot complete chaos scenes uit de musical film Moulin Rouge, werd via het lot bepaald welke groep, welke scene toebedeeld zou krijgen. Deze scene zal eind januari, begin februari verfilmd worden met hulp van de crew van Man bijt hond en het is aan de theatergroepen om de 1 minuut durende scene zo waarheidsgetrouw na te spelen.

 

Medio februari zal Man bijt hond deze clips uitzenden in hun reguliere programma’s en wordt het Nederlandse publiek gevraagd te stemmen op hun favoriete clip, waarbij de originele naast de amateurversie getoond zullen worden om een goed vergelijk te kunnen maken!

 

In een speciale Oscars uitzending op 3 maart zal dan bekend worden gemaakt wie er met het gouden beeldje, compleet met Man bijt hond logo, van door gaan.

 

De scene die het lot voor TIG heeft bepaald is geen sinecure. Een van de meest spectaculaire gevechtscene’s uit de Disney klassieker Pirates of the Carebean, waar Johnny Depp zich onsterfelijk maakte met zijn vertolking van Captain Jack Sparrow, maar ook andere bekende zoals Orlando Bloom en Keira Nightley in te zien waren.

 

In en grot, met rotspartijen, water, stapels met piratengoud, verloekte piraten die in maanlicht veranderen in zombie-achtige skeletten en kletterende zwaarden. De van de Disney parken attractie afstammende film is wereldwijd een mega hit en wordt gezien als dé piraten film van deze generatie. En TIG mag het proberen na te spelen.

 

De komende weken gaan we hard aan de gang om deze 1 minuut durende scene uit te diepen, eigen te maken, en op film te zetten, want natuurlijk is ons doel om zo’n gouden Man bijt hond Acadamy Award mee naar Leiden te brengen! En daar zullen we uw hulp bij nodig hebben!