Moord, mysterie en oud Engelse tragedie. Agatha Christi is misschien wel de meest bekende en meest geroemde toneelstuk- en boekenschrijfster van de vorige eeuw in dit genre, bekend van onder andere de Miss Marple serie. Misschien is dit wel het moeilijkste genre wat acteurs kunnen spelen. De spanning bij het publiek houden, de clou goed tot zijn recht laten komen en kwalitatief hoog niveau spel is wat het ongelofelijk moeilijk maakt. TiG gaat deze uitdaging aan, want aanstaande 21e november spelen wij ‘De Onverwachte Gast’! Agatha Christi staat garant voor spanning, moord en een verrassende ontknoping. En zo ook in dit prachtige stuk uit 1958.

Michael Starkwedder, gespeeld door Maurice Zondag, heeft de pech te belanden, als onverwachte gast, te midden in een moord drama bij de familie Warwick. Wie heeft Richard Warwick (Ben Cozijn), de man des huizes in het 50er jaren Wales, vermoord en waarom? Voordat Michael het in de gaten heeft is hij betrokken bij de intriges en geheimen van deze markante familie.

Met een topcast vol ervaring en talent, bestaande uit Jeske Visser, Maurice Zondag, Gerard Bik, Daphne Thijsse, Beryl Göbel, Stefanie Schimpf, Marianne van der Knaap, Lies Beekman, Ilse Buikstra en Ben Cozijn als Richard Warwick staat er hoog niveau acteurs op de planken. Onder leiding en inspiratie van een van onze meest ervaren theatermakers Anthon van der Meijden en debuterend regisseuse Sharon van Vuuren, die voor de grote taak staan de groep acteurs en actrices tot grote hoogtes te tillen. Want een Agatha Christi-stuk is een lat die in de basis al hoog ligt, de komende maanden staan in het teken u op 21 november een spannende en mysterieuze Schouwburgavond voor te schotelen.

Dit keer dus geen komedie of klucht zoals we zo vaak spelen. Even een reset moment voor u en voor ons om eens wat anders te doen. U zult genieten van deze klassieker met de voor u bekende gezichten op het podium waar de acteurs voor een van hun grootste theaterprestaties uit de recente geschiedenis van TiG staan. De eerste twee repetities zijn inmiddels achter de rug en tonen veel potentie; geven veel vertrouwen dat wij u een prachtige theateravond gaan geven. Zoals we altijd als doel hebben.

De komende maanden zullen we u hier op de site meenemen in de repetitie periode, die, zoals ook gisteren weer bleek, genoeg plezier en gezelligheid in zich heeft om met elkaar weer een prachtige productie op de planken te zetten!