De periode waarin we nu zitten lijkt voor de buitenwereld een rustige periode. De voorstelling net gehad, en de repetities nog niet gestart. Dat is zo, maar dat wil niet zeggen dat er nu niets gebeurd. We zijn weer een beetje geland van de roze wolk waar we op zaten na de voorstelling (bedankt voor alle complimenten die we hebben ontvangen!) en zijn nu druk met de voorbereiding voor het kiezen van een nieuw toneelstuk wat we op 21 november a.s. gaan spelen.

En dat valt nooit mee! Onze voorselectie commissie heeft de afgelopen maanden tientallen stukken gelezen om te kijken welke geschikt zou kunnen zijn voor de mensen die deze keer weer mee willen spelen.

Elk half jaar kan iedereen opgeven of ze beschikbaar zijn voor een rol en of ze eventueel andere rollen achter de schermen willen vervullen. Inspicient, regie, decorbouw, grime, het moet allemaal gebeuren, dus is het heel fijn als daar ook vrijwilligers voor zijn.

Na dat de voorselectie commissie 4 stukken had geselecteerd die we zouden kunnen spelen, is de voltallige leescommissie begonnen met lezen. In korte tijd moeten we dan met 9 man die 4 stukken lezen, zodat we allemaal de kans hebben om onze mening te vormen.

Afgelopen woensdag zijn we met elkaar samen gekomen en hebben we de selectie weer gedaan. We gaan dan per stuk iedereen af waarbij we de meningen op tafel leggen. Elk leescommissielid (bestaande uit zowel het voltallige bestuur als een aantal spelende leden) mag dan tevens een score meegeven. Ben je voor, geef je 2 punten, ben je tegen krijgt het 0 punten. En twijfel je, wordt er 1 toegekend. En zo ontstaat er een totaal score per stuk en komt daar meestal direct een winnaar uit.

Heel soms, zoals vorig jaar, gebeurde dat niet en hadden we drie stukken met evenveel punten. Dus mocht iedereen nog een extra punt toekennen aan 1 van de stukken (je kunt immers 2 punten aan elk stuk toekennen) en daarmee kwam er een winnaar uit de bus, waar u het resultaat afgelopen Mei van heeft kunnen zien.

En zo ook nu weer. Het is wederom gelukt! Er is een stuk gekozen, en de rollen heeft het bestuur, samen met de vaste regisseur (toevallig is hij ook bestuurslid, dus dat is makkelijk) weer verdeeld. Deze wordt maandag in de bestuursvergadering bekrachtigd.

Het wordt een boeiende periode. Het is een lastig stuk, maar wel een echte hoogvlieger. Geschreven door een beroemde schrijver, zullen we er hard voor aan het werk moeten. Maar dat is goed, dat daagt ons ook uit maximaal te presteren!

Welk stuk het is? Daar zult u nog even geduld voor moeten hebben…

Aankomende woensdag hebben we de Algemene Ledenvergadering, waar we het stuk en de rolverdeling als eerste bekend zullen maken aan de leden. U volgt dan snel want dan kan het wereldkundig gemaakt worden.

Een spannende periode voor alle spelers dus, want iedereen wil graag weten of ze een rol hebben en wat voor rol dat is! Uw rol is al duidelijk. Koop een kaartje of wordt donateur als u dat nog niet bent (dat scheelt u flink in de prijs van een kaartje die u automatisch bij het donateurschap krijgt) en kom maandag 21 November naar de Leidse Schouwburg om weer te genieten van een mooi avondje toneel!

Tot die tijd gaan wij weer aan de slag om de rollen te leren en er een mooie avond van te maken!