Op 17 mei was het weer zover. Na maanden van repetteren bij de Speeltuinvereniging Ons Eiland mochten de acteurs en actrices het podium van De Leidse Schouwburg weer op om het toegestroomde publiek een avond te vermaken.

 

Mede dankzij een mooi artikel in het Leids Nieuwsblad was het Leidse publiek weer in grote getalen naar de Schouwburg gekomen. Naast de vele donateurs die de ‘vaste kern’van de bezoekers vormen, waren er ook opvallend veel losse kaartverkopen te melden.

 

De liefhebbers van amateur toneel konden genieten van een fantastische bezetting met vele oudgedienden, zoals Ton Barnhoorn, die de rol van overspelige Alex voortreffelijk vertolkte, bijgestaan door Hans Eerhard, die na zijn afwezigheid wederom bewezen heeft in de afgelopen producties absoluut thuis te horen op het Leidse toneel. Het publiek geniet openlijk van zijn acteerwerk. De grote hoofdrol was weg gelegd voor Hannie de Goede, die met deze productie haar 25 jarig jubileum bij de vereniging vierde. Het is tekenend voor deze amateur vereniging dat zo velen dit soort jubilea reeds hebben mogen vieren. De TIG familie straalt dat dan ook uit in hun toneelstukken, en weet het publiek altijd tot grote lachsalvo’s uit te lokken.

 

Kortom, wederom een schitterende voorstelling met een ijzersterke cast. Amateur theater zonder amateuristisch te zijn. Een hele prestatie.

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.