Gastblog van Anthon van der Meijden:

Onze zeer geslaagde voorstelling in mei ligt nog maar pas achter ons en nu is de spanning binnen uw toneelvereniging alweer te snijden. De reden? Volgende week woensdag wordt het nieuwe toneelstuk gekozen. Tenminste als het lukt. Want de leescommissie doet haar uiterste best om uit de enorme hoeveelheid leesstukken een goede keus te maken. En dat is niet eenvoudig! Want naast het feit dat het voor u, ons publiek, geschikt moet zijn rijst bovenal de vraag: is het qua speelsters en spelers te bezetten. Wat de speelsters betreft is het niet al te moeilijk. Maar wat betreft de mannelijke bezetting is het problematisch. We hebben een enorm gebrek aan jongere mannen die geïnteresseerd zijn in toneelspelen en voor wie het een uitdaging is om hun kwaliteiten in een volle, en o zo prachtige, schouwburg aan ons publiek te tonen.

Spanning is er ook bij de spelende leden van uw toneelvereniging. Zij die net gespeeld hebben verwachten waarschijnlijk dat zij nu overgeslagen worden. Maar dat is lang niet zeker. De andere dames zitten in spanning of ze een rol krijgen en zo ja welke. De mannen weten bijna zeker dat ze weer aan de beurt zijn. Maar ook achter de coulissen is er heel veel werk te verzetten. Gaan we wel of niet in decor spelen? Wie vormt met wie de regie en wie wordt de inspiciënt dus wie zorgt ervoor dat alle spullen op het toneel op z’n plaats staan. Wat de souffleuse betreft daarover hoeven geen vragen te hebben. Want wat het souffleur werk betreft kan dat in geen betere handen zijn dan in de handen van Annemieke.

U ziet dus, spanning alom. Op 5 juli beginnen de repetities weer en dan is het hard werken om u op 21 november aanstaande te verrassen.

Anthon van der Meijden

Ben je man, tussen de 16 en 65? En wil je graag toneelspelen, zelfs in de Leidse Schouwburg? Reageer dan nu direct en maak een afspraak om een keer te komen kijken!