Gisteren zijn de repetities gestart voor de klucht Privé voor Twee, die op 17 Mei 2010 in de Leidse Schouwburg zal worden opgevoerd.

 

De klucht werd in 1988 ook al door het roemruchte kluchten-duo Piet Bambergen en Rudi Falkenhagen ten tonele werd gebracht en is daarom met recht een écht TIG stuk. Tot Ieders Genoegen staat bekend om de kluchten en blijspelen, dus daarom is het extra mooi dat in dit jaar, waar de vereniging 80 (!) Jaar bestaat, zij hun eerste stuk van het jaar tot deze klassiekers mag rekenen.

 

De rolverdeling toont een grote scharen toneelervaring. Van de partij zijn Hannie de Goede (Hetty), Ton Barnhoorn (Alex), Hans Eerhard (George), Annemieke van de Vlekkert (Anne), Maurice Zondag (Richard), Corry van Doorn  (Truus) en Lidia Meunier (Magda). De regie is in de ervaren handen van Leidens meest bekende acteur / regisseur Anthon van der Meijden en wordt bijgestaan door Ilse Buikstra, die haar regiedebuut maakt.

 

Het verhaal is zoals van een klucht verwacht mag worden. Hetty heeft een verhouding met 2 mannen, die van elkaars bestaan niet afweten, doordat Hetty de denkbeeldige Mammie in het leven geroepen heeft, die tegen de andere relatie is, en die gebruikt zij om beide heren gescheiden te ontvangen. Als een van de heren door een situatie gedwongen is te blijven, ontstaat de herkenbare chaos van het genre. Het feit dat Hetty’s zus Anne uit Nieuw Zeeland overkomt, met haar drankverslaafde echtgenoot in haar kielzog, zorgt alleen nog maar voor grotere verwarring en persoonsverwisselingen.

 

Wederom een stuk waar de verwachting van het publiek van Tot Ieders Genoegen wederom waar gemaakt gaat worden. Een avondje ouderwets lachen, zoals u gewend bent van TIG. Een aanrader!

 

Gedurende de komende maanden zullen wij u hier op de hoogte houden van de ontwikkelingen van de repetitieperiode.

 

Wilt u zich al voor-inschrijven voor kaarten, stuur dan een email aan kaarten@totiedersgenoegen.nl (u zult dan bericht krijgen wanneer de kaartverkoop van start gaat).

 

4 reacties

 1. Ziet er goed uit……Webmaster……

  Kees Poelman nu weet je het op tijd, misschien leuk om te combineren met een Hollands bezoekje…….

  Hans

 2. Ik heb een vraag wij een jongere stichting bestaande uit alleen maar vrijwilligers organiseren op 18 september 2010 een back to the sixties evenement in nieuwerkerk a/d ijssel in het esse park.
  nu is de vraag of jullie ook toneelstukjes over de jaren 60 doen en hoeveel het gaat kosten en of jullie aan zo`n buiten evenement mee willen doen???
  Ik verneem het graag
  Met vriendelijke groet
  Cisca van Elswijk

 3. Beste allemaal!

  Al googlelend kwam ik op jullie website. Heel toevallig hebben ook wij Prive voor twee opgepakt, zei het wel met de nodige aanpassingen. Inmiddels zitten wij in de eindfase: wij spelen het stuk vrijdag/zaterdag 29 + 30-10 en 05 + 06-11 in het Fulcotheater in IJsselstein. Dus, mochten jullie eens willen zien hoe een andere groep met hetzelfde stuk is omgegaan……..

  We hebben het stuk wel enigszins aangepast, zowel op tekst als in tempo; de “oerversie” vonden wij hier en daar wat gedateerd. Het stuk heeft ons een leuke repetitieperiode opgeleverd en we zien dan ook vol vertrouwen de voorstellingen tegemoet. Hopelijk gaan we net zo’n succesvolle voorstelling tegemoet als jullie inmiddels hebbenm gehad.

  met vriendelijke groet,

  Bob Koopman
  Theatergroep De Schakel – IJsselstein (Utr.)

Reacties zijn gesloten.