De repetities van ons nieuwe stuk lopen nu alweer zo’n twee maanden. En het stuk begint al aardig vorm te krijgen. Vanaf volgende week zijn de boekjes verboden, dus dan moeten we de tekst uit ons hoofd kennen. Sommigen kenden de tekst al heel vlug uit het hoofd, anderen doen daar wat langer over. Wat opvalt tijdens deze repetities, -ik schreef er al eerder over-, is dat er zoveel gelachen wordt. Zelfs de regisseur zit regelmatig keihard mee te lachen.

Dit belooft alleen maar veel goeds voor de uitvoering op 23 november. Heeft u nog geen kaartjes? U kunt uw kaarten reserveren op https://www.totiedersgenoegen.nl/?page_id=1260

Of u kunt overwegen donateur te worden. Op deze pagina vindt u meer informatie: https://www.totiedersgenoegen.nl/?page_id=14

De laatste repetities waren er soms wat mensen afwezig. Dat kan gebeuren, zeker in de zomermaanden. Gelukkig vinden we altijd wel invallers die kunnen lezen voor de mensen die er niet zijn. Zo kan een geplande repetitie toch doorgaan. Degene die invallen zijn, met enige regelmaat, belangstellenden om lid te worden. Ze lopen een tijdje mee en zo kunnen ze hun talenten laten zien. Voor het nieuwe stuk krijgen zo de regisseur en de andere leden een mogelijkheid om de nieuwelingen aan het werk te zien. Voor de latere rolverdeling komt dat goed van pas.

Het is opvallend om te zien hoe gauw belangstellenden en nieuwe leden zich op hun gemak voelen binnen de vereniging. Daar zorgen we ook wel voor door met z’n allen gastvrij deze mensen binnen te halen. Zo kreeg ik, de eerste keer dat ik bij een repetitie aanwezig was, direct een ereplaats naast de regisseur en een boekje om mee te lezen. Ik voelde me heel welkom. Na mijn komst zijn er een aantal nieuwe mensen binnengekomen en ook bij hun is het net alsof je ze al jaren kent.

De repetities van Tot Ieders Genoegen zijn echt een vast ijkpunt geworden in mijn week. De woensdagavond is heilig, zoals de regisseur al eerder zei. TIG is echt een gezellige club met betrokken leden en aspirant-leden. Jong en oud deelt dezelfde passie: een mooi toneelstuk voor u op de planken zetten. Daarvoor repeteren wij en beleven we elke repetitie weer een toneelavond in het klein.

Ik ben blij dat ik deel mag nemen aan de toneelwereld van TIG. Iedere woensdagavond beleven we weer veel plezier en is het gezellig. Waar al die gezelligheid uiteindelijk toe leidt, mag u komen bekijken op maandag 23 november 2015. U bent van harte welkom!