Zoals ik een aantal blogs geleden al heb geschreven (zie de blog ‘Het is maar hoe je het ziet’ https://www.totiedersgenoegen.nl/?p=2630), mag ik dit stuk een heel andere positie innemen dan mijn vertrouwde plekje als actrice. Dit stuk heb ik, samen met Anthon, de touwtjes in handen. Dat was in het begin wel even wennen, maar al snel leerde ik mijn plekje achter de tafel goed kennen. Anthon heeft natuurlijk veel meer ervaring dan ik, en dus is hij over het algemeen net iets meer aan het woord. Maar hij zal nooit zomaar iets zeggen, zonder eerst mij even aan te kijken en zo te checken of ik het er ook wel mee eens was. Ja, dat plekje daar naast Anthon, daar zat ik al snel op mijn gemak.

En dat had Anthon ook door, denk ik zo. Want twee weken geleden deelde hij mij doodleuk mee: ‘Over twee weken neem jij het een keertje over. Dan ruilen we van plaats, en houd ik een keer mijn mond. Lijkt je dat wat?’ Ehu, slik. Ja, tuurlijk lijkt me dat wel wat. Maar spannend is het wel.

En gisteren was het dan zover. Eerst hebben we nog een stukje van vorige week af gemaakt, en had Anthon het op de vertrouwde manier voor het zeggen. Maar na de pauze was het mijn beurt. Anthon hield woord: na de pauze was ik degene die de voornaamste aanwijzingen gaf. En dat is dan ineens toch nog weer een stapje moeilijker. Ik heb me de afgelopen tijd toch stiekem een beetje achter Anthon verscholen, maar dat was er nu niet meer bij!

Wat het vooral leuk maakt om eens iets nieuws uit te proberen, is dat bij TIG iedereen je aanmoedigt om die stap te nemen. En de reacties die ik krijg zijn ook overwegend positief. Dat is natuurlijk heel fijn. Volgende week mag ik weer een stukje op eigen houtje doen. En ik weet zeker dat ik het dan stapje voor stapje in de vingers ga krijgen. Één ding is me wel duidelijk: regisseren kun je leren!

Eén reactie

  1. Ik heb er als kijker het volledige vertrouwen in dat ik met deze crew (dus regie, cast, en iedereen die een steentje bijdraagt aan deze productie) weer een mooie avond vermaakt ga worden!
    Toi, Toi, Toi allemaal!

Reacties zijn gesloten.