De repetities en voorbereidingen voor de productie van november zijn al een paar maanden bezig en zo zijn we dus al bijna bij oktober aangekomen. Dat betekend niet alleen dat het nog maar twee maanden is tot we weer in de Leidsche Schouwburg te zien zijn maar ook dat het tijd wordt voor haring en hutspot. Het is weer bijna 3 oktober en dat betekend voor ons als Leidsche toneelgroep ook feest!

Ook dit jaar lopen wij weer mee met de optocht. Ik zeg wel heel stoer dat we dit jaar wéér mee lopen, maar voor mij als groentje en niet van Leidse afkomst wordt dit mijn eerste keer. Weer een nieuwe ervaring in mijn carrière als amateur actrice maar ook voor mij als persoon. Dit jaar ga ik voor het eerst 3 oktober echt meemaken en dat doe ik natuurlijk gelijk goed door ook mee te lopen in de optocht. En dat is niet zomaar een optocht, maar een optocht waarbij wij, als TiG, vooraan mogen lopen.

Het thema van dit jaar is OntSpanje en wij zullen dan ook een stukje uit de geschiedenis van het ontstaan van de Leidsche feestdag laten zien, waarbij we de Spanjaarden van ons afweren. Natuurlijk moeten we om dit voor elkaar te krijgen wel geloofwaardig zijn en het hebben van de juiste kleding helpt hierbij enorm. Daarom zijn wij afgelopen zaterdag weer naar Hoppezak geweest om kostuums te passen. Zoals altijd was dat weer erg leuk, zijn we erg goed geholpen en kunnen we nu vol vertrouwen de optocht tot een succes maken. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal zijn, en wanneer je een uitgehongerde, arme jonge vrouw ziet in versleten oude kleding vergeet dan niet gedag te zeggen, want dat kan ik zijn!