Nog maar 4 nachtjes slapen. 4! Langzaam kwam het dichterbij, het leek nog zo ver weg, maar nu is het nog maar 4 nachtjes slapen voordat we in de schouwburg staan. De zenuwen beginnen langzaam zichtbaar te worden tijdens de repetities, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat de beide regisseurs nog altijd een goede nachtrust genieten. Dan moet het wel helemaal goedkomen, toch?

Nou is het voor mij niet de eerste keer dat ik in de schouwburg op de planken mag staan. Ik weet al hoe het voelt om daar te staan, waar de kleedkamers zijn, hoe relaxed de artiestenkamer is. Maar gelukkig hebben we dan facebook om ons weer even met onze neus op de feiten te drukken. Vandaag kreeg ik een herinnering. Deze week is het een jaar geleden dat ik voor het eerst met TIG op de planken van de schouwburg stond, met de productie ‘een vrouw moest verdwijnen’. Nog maar een jaar geleden, dus ik heb wel aardig een idee van hoe onze drie debutanten zich moeten voelen. Nog maar een jaar geleden? Ja, het voelt soms alsof ik de mensen van TIG al veel langer ken, maar ik ben zelf ook nog maar anderhalf jaar lid van deze grote familie.

Één ding weet ik zeker: het gaat een topdag worden maandag, met een knaller van een afsluiting. We hebben er met zijn allen weer een half jaar hard aan gewerkt, en het resultaat mag er zijn. Met ‘Ladysitter’ zal het lachen geblazen zijn. En ja, natuurlijk zullen er achter de schermen (en misschien ook wel voor de schermen) dingen mis gaan, zullen er meerdere mensen af een toe een hartverzakking krijgen, en dan weer opgelucht ademhalen. Maar het publiek zal dat niet merken, dat is iets voor de acteurs en medewerkers achter de schermen. Een paar houten panelen, die een wereld van verschil maken. Ik ben blij dat ik er weer een deel van mag zijn. En ik ben blij dat we de mensen uit die ‘andere wereld’,  namelijk die van de toeschouwers, weer een onvergetelijke avond mogen bezorgen.

2 reacties

  1. Geweldig verhaal. Ook voor het publiek is het nog 4 dagen. Kan niet wachten tot ik het resultaat van hard werken mag aanschouwen. Tot maandag en veel suc6 met de Generale. Rob 🙂

Reacties zijn gesloten.