Het nieuwe jaar is weer begonnen, we naderen alweer het einde van de eerste maand. Ik hoop dat je fijne dagen hebt gehad en het nieuwe jaar weer voorspoedig bent begonnen.

Wij hebben inmiddels de feestdagen al weer lang achter ons liggen en zijn daarom weer hard aan het werk. Afgelopen weekend kon u nog genieten van de twee prachtige toneelstukken in het clubgebouw De Kooi in Leiden. Het was leuk om zoveel nieuwe gezichten te zien en afgaande op de verhalen achteraf heeft iedereen een middag kunnen genieten van onze stukken ‘Zusterliefde’ en ‘Oud resident van Welven’.

Maar we zijn ook al weer begonnen met het repeteren van ons nieuwe stuk. “Ladysitter”. Een van oorsprong Duits stuk (maar wees niet bang, wij spelen de Nederlandse vertaling), wat bol staat van de komische situaties zoals een klucht betaamt. Persoonsverwisselingen, chaotische situaties en een aandoenlijke grootvader als slachtoffer van dit alles. Op 23 mei 2016 zullen we het u laten zien in ons gebruikelijke theater de Leidse Schouwburg en de komende maanden zult er nog van alles over lezen op onze website.

In de cast hebben we naast de bekende gezichten, zoals Anthon van der Meijden, Gerard Bik, Dorothé van der Meij en Corry van Doorn, ook maar liefst drie nieuwe leden! Stefanie Schimpf, Lizz Epping en Noek Knuist maken hun toneeldebuut tijdens aankomend stuk. Het is mooi om te zien dat we nog steeds een groei doormaken met nieuw talent, en we op deze manier bijdragen aan de Leidse cultuur door de Leidenaren zelf! De regie van het stuk neem ik voor mijn rekening samen met Ben Cozijn, waarbij we met het gehele team weer gaan zorgen dat je weer een heerlijk avondje kunt lachen in het theater.

Als laatste kan ik met veel genoegen melden dat we Sharon van Vuuren en Lizz Epping ook kunnen voorstellen als nieuwe leden van de internetredactie van onze toneelvereniging. Er zullen van hun regelmatig artikeltjes verschijnen om je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Zij zullen dit doen met twee nieuwe rubrieken, waar ik nu nog niets over wil verklappen. Dat mogen ze zelf uitleggen. Vanaf volgende week zal Lizz de aftrap doen met haar nieuwe rubriek. Zoals je weet heeft Daphne Thijsse afgelopen jaar geschreven over de repetities en was zij natuurlijk verantwoordelijk voor het opstellen van het prachtige feuilleton over 85 jaar TiG. Zij heeft per 1 januari het stokje op de redactie doorgegeven aan Sharon en Lizz. Ik wil Daphne hiervandaan dan ook nog hartelijk danken voor haar waardevolle bijdragen aan de website en heb genoten van haar artikelen. Overigens blijft Daphne natuurlijk wel gewoon spelen bij TiG.

Al met al dus al genoeg gebeurd in deze eerste drie weken van 2016. En daar blijven we natuurlijk mee doorgaan om er in mei weer een succes van te maken!

2 reacties

Reacties zijn gesloten.