Organisaties copyNet als vorig jaar zullen we ook dit jaar weer meedoen met het Imperium Dialogen festival. Imperium is een collega toneelvereniging, en zij organiseren jaarlijks een wedstrijd waar gezelschappen en verenigingen uit de hele regio aan meedoen. Verdeeld over twee avonden spelen verschillende groepen een dialoog van maximaal 20 minuten en worden zij beoordeeld door een publieksjury en een vakjury. De winnaars van de avond gaan het nogmaals tegen elkaar opnemen op een finale avond.

Ook TIG zal dit jaar weer meedoen, met het eigen geschreven stuk “Zusterliefde”. Jeske Visser en Marleen Den Hoed-Vergouwen spelen de twee zussen Simone en Guusje die elkaar weer zien bij de wake van hun overleden moeder. Guusje draagt echter een groot geheim mee uit hun jeugd…

Een spannend drama over zusterliefde wat ik mag regisseren. Waarom we zelf een stuk geschreven hebben? Vooral omdat dat leuk is om te doen, en we op deze manier een stuk hebben wat helemaal ‘op maat’ is voor de spelers Jeske en Marleen. Het thema en de verhaallijn hebben we met zijn drieën bedacht, dus het is ook iets helemaal van onszelf. Op 4 of 5 september is het te zien in het Imperium theater aan de Oude Vest (vlak naast de Schouwburg). De finale is dan op 12 september.

Omdat het ook een eenakter is, zullen we ook meedoen met het Toverlei Toverbal Eenakter festival wat start op 30 oktober en drie avonden duurt. Dat is een festival van onze collega’s uit Leiderdorp, die ook jaarlijks een eenakter festival organiseren in hun eigen theater in Leiderdorp. Voor ons de eerste keer dat we meedoen, en leuk natuurlijk dat we ons eigen stuk Zusterliefde nog een keer kunnen spelen.

Maar daar houdt het niet op. Ook op 20 november zullen we dit stuk ten tonele brengen bij het Open Podium in het Volkshuis. De avond wordt georganiseerd door het Centrum voor Amateurkunst Leiden, een initiatief van BplusC om amateurkunst uit Leiden in brede zin een podium te geven. De avond wordt gevuld met muziek en theater en is erg leuk om eens bij te wonen. Zet deze datum dus in je agenda!

Je ziet het, naast dat we twee keer per jaar in de Leidse Schouwburg spelen, doen we nog van alles er naast om zoveel mogelijk theater te maken voor Leidenaren, door Leidenaren!

De data nog even op een rijtje:

Veel plezier!

 

Maurice

Maurice Zondag is al meer dan 15 jaar gedreven amateur acteur en heeft in vele mooie producties meegespeeld. Hij is tevens voorzitter van de vereniging en kan op deze manier zijn passie voor theater nog beter invulling geven. Kijk hier voor een overzicht van alle andere spelende leden. Abonneer je op onze nieuwsbrief en mis niets meer!