Er zijn meerdere cruciale punten in het oefenen en op zijn poten zetten van een toneelstuk. Zo heb je daar natuurlijk de eerste repetitie, waar je voor de eerste keer het stuk onder ogen krijgt en een beeld kan gaan vormen bij wat je moet gaan doen. Dan komt er het zetten van de stukken en, ook altijd een aparte uitdaging, de eerste keer dat het hele stuk zonder boekje moet. Maar er is één punt, waar ik altijd van geniet. En dat is/zijn de kledingrepetities.

Ja, als we al een heel eind in het stuk gevorderd zijn, komt daar een woensdagavond dat je met kleding gaat oefenen. En nee, daarvoor zijn we natuurlijk niet zónder kleding aan het oefenen, maar met de kledingrepetities draag je niet je eigen kleding, maar die van je personage. En kleren maken de man/vrouw. Want zelfs al draag je iets uit je eigen kledingkast, op dat moment wordt het de kleding van je personage. En dus kom je weer eens stapje dichterbij je personage, wat weer essentieel is om je personage op de uitvoering als je personage, en niet als jezelf, neer te zetten.

Nog leuker is het natuurlijk als je kleding nodig hebt, die niet uit je eigen kledingkast kunt halen. Want dan mag je bij kledingverhuurbedrijf Hoppezak naar binnen. Nou komt mijn kleding voor dit stuk uit mijn eigen kledingkast (en die van mijn huisgenootje), maar dat weerhield mij er niet van om afgelopen zaterdag ook bij Hoppezak binnen te lopen. Want er zijn een aantal outfits voor bepaalde personen in dit stuk die de gemiddelde persoon niet in zijn/haar eigen kledingkast heeft hangen. En die zijn afgelopen zaterdag dus uitgezocht. Ik ga natuurlijk niet teveel verklappen hier, maar het was voor mij leuk genoeg om naar Hoppezak te gaan en een eerste indruk te krijgen van die bijzondere outfits. En dan heb ik het nog niet over de pruiken die daar ook vandaan komen. Kortom, kleding uitzoeken bij Hoppezak is een plezier dat ik mij  niet liet ontgaan, zelfs al had ik zelf niets nodig. En bovenal is het natuurlijk ook gewoon gezellig. Kortom, ook kleding uitzoeken met TIG is tot ieders genoegen!