Onder auspiciën van de stichting Tam Tam verzorgt de Leidse toneelvereniging Tot Ieders Genoegen op zondag 17 januari aanstaande in het Buurthuis De Kooi, Driftstraat 49 in Leiden een mooie toneelmiddag.

Voor de pauze kunt u genieten van de eenakter: Zusterliefde geschreven en geregisseerd door Maurice Zondag.

Twee zussen, gespeeld door Jeske Visser – Boorsma en Marleen den Hoed- Vergouwen, ontmoeten elkaar bij de voorbereiding van de begrafenis van hun moeder. En zoals zo vaak gebeurt komen prettige en minder prettige herinneringen en ervaringen naar boven.  Het zal u niet verbazen dat bij deze voorbereiding veel emoties worden losgemaakt. In een uitvoering op tijdens een eenakterfestival ontving deze dialoog een publieksprijs.

Na de pauze speelt Anthon van der Meijden de schitterende monoloog Oud -Resident van Welven . Deze monoloog is geschreven door de Leidse schrijfster Vilan van der Loo en vertelt het levensverhaal van een man die een groot deel van zijn leven als Resident in Indië heeft doorgebracht. Hij wordt door een brief in een moeilijke positie gebracht en vraagt uiteindelijk aan het publiek om hem te helpen.

Kaartverkoop  (a € 1,00) vanaf 1 januari bij het buurthuis en bij de firma Religia, Herensingel 3 op dinsdag woensdag en vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Er zijn 100 plaatsen beschikbaar en vol is vol dus zorg dat u op tijd bent om kaarten te kopen!