de meelfabriekNaast onze voorbereidingen die we aan het treffen zjin voor onze productie van mei in de Leidse Schouwburg, zijn we ook nog in volle gang met de voorbereidingen van onze Man bijt hond Oscar genomineerde scene van de Pirates of the Caribbean. Elke week wordt er druk gerepeteerd door de cast als voorbereiding op de opnames, die op 15 februari zullen plaatsvinden. Een geschikte locatie vinden, die de juiste sfeer heeft als de scene leek niet makkelijk te worden, totdat we in gesprek raakte met De Meelfabriek in Leiden. Het bekende pand, grotesk te zien aan de singel, was direct onze eerste gedachte voor onze scene. Het straalt spanning en avontuur uit en door de wat grimmige bouw sluit het perfect aan op onze versie van de Man bijt hond Oscar scene.

 

De Meelfabriek was direct bereidwillig om ons te helpen en stelt de ruimte belangeloos beschikbaar voor de opname en ondersteunt in de benodigde voorbereidingen. En dat is natuurlijk fantastisch dat we als Leidse toneelvereniging zo’n monumentale locatie, die zo bekend is in heel Leiden, mogen gebruiken voor onze film opnames.

 

Ook de kleding zal worden verzorgd door een bekende Leidse onderneming, Kledingverhuurbedrijf Hoppezak, natuurlijk bekend van de kleding die ze voor de 3 october optocht verzorgen, zal de piraten er levensecht uit gaan laten zien. Hoppezak is geen onbekende voor Tot Ieders Genoegen, want al jaren sponsoren ze ons met kleding die we nodig hebben voor onze uitvoeringen.

 

Van maandag 17 februari tot en met vrijdag 28 februari kan opwww.manbijthond.nl gestemd worden op de Oscar voor de Beste Filmscène, Beste Acteur, Beste Actrice en Beste Decor & Aankleding. U, de kijker thuis bepalen welke vereniging uiteindelijk naar huis gaat met de felbegeerde ‘Man bijt hond Oscar’.