De gemeente heeft kortgeleden een concept cultuurnota voor 2012-2018 opgesteld, en de gelegenheid gegeven voor inspraak vanuit de gemeenschap.

 

Daartoe is er op 2 november een bijeenkomst georganiseerd waar de wethouder van Kunst en Cultuur, Jan Jaap de Haan, aanwezig was met verschillende deelnemers die de cultuur in leiden op de vele verschillende manieren weten in te vullen. Ook Toneelvereniging Tot Ieders Genoegen was present om vanuit de amateur kunst de concept cultuurnota te bespreken. Uit naam van het bestuur van onze 2e penningmeester Maurice Zondag aanwezig en uitgenodigd om als panel lid aan de centrale tafel plaats te nemen om mee te discussiƫren over de Ambitie III van de cultuurnota, daar waar amateur kunst besproken wordt.

 

De rode draad van de bijeenkomst was erg positief. Iedereen is zich bewust dat Leiden en Cultuur hand in hand gaan. Of het nu om het Bio Science Park gaat wat internationale faam kent, of dat het om amateurtoneel gaat, alles wat we daar tussen kunnen plaatsen heeft recht op een podium in de stad. Er zal meer samengewerkt moeten worden onderling, op zoek naar cross overs en het delen van kennis en kunde.

 

Als TIG zijn we daar absoluut voor. De samenwerking met de Leidse Schouwburg is daar een sprekend voorbeeld van. Het mag natuurlijk altijd meer, als we daar met zijn allen profijt van hebben. De invulling van de cultuurnota zal dan ook met elkaar moeten plaatsvinden. Dat financiƫle middelen daarin genoemd worden is begrijpelijk. Dat het in de grote lijn niet minder wordt is lovenswaardig. Dat het daarnaast vooral om de inhoud moet gaan, is logisch.

 

De volledige nota is hier te downloaden.