Bijna elke mail, nieuwsbrief, blog en post begint tegenwoordig met de woorden “Het zijn bizarre tijden…”. Dit bericht vormt daarop geen uitzondering, want het zíjn bizarre tijden. Zo liggen onze repetities al vanaf half maart stil, want een toneelstuk instuderen via Zoom is geen optie. Met een cast van 9 leden en een crew van 6 leden waren we al 9 weken druk bezig met de voorbereidingen van onze voorstelling van 25 mei 2020, maar zoals alle voorstellingen in Nederland kan ook onze voorstelling helaas niet doorgaan. Tevens is vooralsnog onduidelijk of onze voorstelling in november door kan gaan en zo ja in welke vorm.

Vanaf juli hopen we in ieder geval weer met de repetities te kunnen starten, maar de “anderhalvemetersamenleving” zal nog een uitdaging worden. Hoe voer je bijvoorbeeld een dansscène uit op anderhalve meter afstand? Of een zoenscène? Wat voor effect heeft die anderhalve meter afstand op het decor, maar vooral ook op de beleving van het publiek als scènes moeten worden aangepast? We gaan het ervaren en houden jullie op de hoogte!

Uiteraard balen we van de situatie; we missen jullie, we missen de repetities, we missen de voorstelling en we missen elkaar, maar de gezondheid van onze medemensen en onszelf is vanzelfsprekend belangrijker. Waar wij zelf allemaal gelukkig gezond zijn en dat hopen te blijven, gaan onze gedachten uit naar iedereen die getroffen is door deze coronacrisis en wensen hen sterkte. Tevens willen we op deze plek iedereen in een cruciaal beroep (inclusief een aantal van onze eigen leden) hartelijk bedanken voor het draaiende houden van de samenleving. Jullie zijn helden! 

Pas goed op jezelf en elkaar en hopelijk tot ziens in november!

Geschreven door Beryl Göbel