Belofte maakt schuld hebben mijn ouders in een ver verleden mij geleerd.
En omdat ik beloofd heb om iedere maand een stukje voor onze website te schrijven heb ik mij in afnemende warmte achter mijn kleine schermpje gezet om mijn belofte waar te maken.
Na onze voorstelling op 28 mei, die met gemengde gevoelens is ontvangen, zijn de repetities voor onze voorstelling in november alweer begonnen.
Het is voor het eerst sinds lange tijd dat ik niet actief aan de repetitieperiode mag meedoen. Natuurlijk ben ik beschikbaar als invaller en mag ik mij als toneelmeester nog inzetten voor de aankleding van het toneel maar uiteindelijk besluit de regie hoe het geheel aan u getoond gaat worden.
En er wordt door de regie en de hele cast hard gewerkt om, na drie repetities, al enige, grip te krijgen op de tekst en het spel.
Het is fijn om te zien dat de regie, die uit Beryl en Jeske bestaat, alles uit de kast haalt om haar gevoelens en gedachten over te brengen op de, in behoorlijk grote getale, aanwezige jonge speelsters en spelers. Vanuit mijn toneelgevoelens beloof ik dat ik iedere maand verslag zal doen van de voortgang van het komende toneelgebeuren.
Maar nu even nog iets anders.
Onze geliefde Toneelvereniging bestaat al lange tijd en al heel veel jaren maken wij u erop attent dat wij, naast donateurs, ook naar jeugdige , vooral ook mannelijke, leden zoeken. En als u nou denkt dat is niets voor mij of mijn zoon mag ik, vanuit mijn langjarige toneel verleden, in alle eerlijkheid vertellen dat er niets leuker bestaat dan in onze prachtige schouwburg en als lid van de leukste toneelvereniging van Leiden en verre omstreken de opgedane toneelkennis over het voetlicht te brengen.
En als er wat huiver is om de stap te wagen vertel ik u dat er heel veel gelachen wordt en geloof het of niet……… wij bijten niet.
Tot volgende maand.
Anthon van der Meijden