Drie vliegen in één klap

We zijn inmiddels al weer een aantal weken bezig met onze nieuwe productie die we op 22 mei a.s. weer in de Leidse Schouwburg zullen uitvoeren. Na een succesvolle thriller afgelopen november is het nu weer tijd voor een komedie!

Het is een bijzonder stuk aangezien we maar liefst 5 debutanten hebben! Een unieke gebeurtenis. Lisa Frederiks, Eline Dekeyster, Django Cornelisse, Andrea Baldacci en Bernardo Guillen. Een hele spannende periode dus. Voor de vijf nieuwe spelers natuurlijk het meest. Ga maar na, wordt je direct een rol gegund en sta je met je debuut meteen op de planken van de Leidse Schouwburg.

Gelukkig worden ze bijgestaan door ervaren spelers, want in de rolverdeling zien we ook Lies Beekman, John Donders, Corry van Doorn, Maurice Zondag, Dorothé van der Meij, Sharon van Vuuren en Stefanie Schimpf terugkomen. Ook een bijzonder moment is de rol die Annemieke van de Vlekkert speelt. Na 15 jaar vooral activiteiten achter de schermen te hebben vervuld, staat ze nu weer zelf in de spotlight. Al met al dus een mooie cast waarmee we je in Mei weer een geweldige toneelavond kunnen voorschotelen.

Korter dag is 26 februari. Want dan hebben we weer een toneelmiddag in het buurtcentrum De Kooi, op de Driftstraat in Leiden. We zullen daar 2 (korte) toneelstukken op de planken brengen, zoals we dat vorig jaar ook al gedaan hebben.

Dit keer speelt Anthon een oude man die door zijn zoon en diens vrouw naar een bejaardenhuis wordt gebracht. In zijn relaas wordt duidelijk dat deze man zich geen knollen voor citroenen laat verkopen. Een herkenbaar thema waar voor de oudere generatie veel herkenbaarheid in zit. Deze monoloog is bewerkt door Anthon zelf.

Het andere stuk is ‘I will survive’ en is geschreven en geregisseerd door Maurice Zondag, naar een idee van Beryl Göbel en Stefanie Schimpf. In dit eigentijdse drama wordt op treffende wijze het verhaal van velen vertelt. Van de velen waarvoor dit moment, onverwacht en veel te vroeg al komt binnensluipen. Er is geen ontkomen aan, je wilt het vergeten, maar dat is precies de contradictie. Beryl speelt Monique en Stefanie haar dochter Nicoline.

Toegang is gratis maar de zaal heeft een maximale capaciteit dus wie ’t eerst komt, ’t eerst maalt. De zaal gaat om 14.30 open waar we om 15.00 zullen beginnen.
Genoeg weer te beleven dus! Tot de 26e aanstaande en anders tot 22 mei in de Schouwburg!

Oftewel, 3 vliegen in één klap!