IMG_1318Het is bijna weer zo ver. 3 Oktober. Het grootste feest van Leiden waar we vieren dat in 1574 we werden bevreid van de Spanjaarden door de Geuzen. De stad staat in het teken van feest, met de binnenstad gehuld in kermis, markten en andere fesitiviteiten. En natuurlijk, de Grote Optocht. Om 13 uur gaat hij traditie getrouw van start vanaf de Burgravelaan en zo trekt de stoet door de complete binnenstad. De Breestraat, de singels, jong en oud staat langs de kant om de prachtige stoet voorbij te zien komen.

 

TIG loopt al jaren mee in de optocht en zo ook dit jaar zijn we weer van de partij. Begin dit jaar hadden we ons piraten avontuur met Man bijt hond waar we zelfs de Oscar gewonnen hebben, en zo wordt deze optocht een reprise. Vrijwel alle spelers uit de cast van de Man bijt hond scene uit Pirates of the Carrebean zal zich wederom in epische kledij hullen om nog een keer de Disney film, gebaseerd op de attractie uit de Disneyparken, tot leven te brengen. Captain Barbosa, William en Elisabeth en natuurlijk Captain Jack Sparrow. Vergezeld van de bemanning van de Black Pearl vaart het schip door de straten van Leiden.

 

Kom ook kijken naar de prachtige optocht, die als thema “Op Reis” heeft dit jaar. Op reis door de mens, op reis door de tijd, op reis door de natuur en op reis door de fantasie, het gedeelte waar wij te zien zullen zijn. Maar ook andere bekende science fiction figuren zullen daar te zien zijn, zoals de Flinstones en iconen uit de sega Star Wars.

 

Het weer beloofd fantastisch te worden! Zoek een mooi plekje langs de route en laat u meenemen op Reis! Tot vrijdag!